Page 1 of 1

Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 21:45 08-11-2011
by jingate
Eftersom här är lite tyst här numera tänkte jag liva upp med årets Halloweenalster. Denna gång har jag knaprat ihop 3st dräkter baserade på hur dessa karaktärer ser ut i Hellboy 2. Det är jag själv som Hellboy, min dam som Liz och en kompis som Krauss.

Ett par saker på Hellboy är köpta och modifierade- bältet och tillhörande utsustning samt skor, byxor och svans/bröstkorg. resten är tillverkat helt av mig. Det blev lite jobb med att skulptera en ny mask som passade mitt ansikte (jag ville kunna prata och dricka) och håret är delvis limmat och delvis itryckt för hand med nål. Rocken syddes med hjälp av ett westernmönster då det inte gick att få tag på en tillräckligt bra kopia någonstans.

När det gäller Liz så är det mesta inhandlat och ändrat för att passa. Det tog lite tid att hitta en nästan exakt likadan väst som Selma Blair hade på sig i filmen.

Krauss dräkt är allt utom skorna, handskarna, bältet och kupolen tillverkat från scratch! (Jag har hittills inte sett någon annan försöka kopiera denna dräkt, och jag fick faktiskt hjälp av självaste Adam Savage från Mythbusters med research till den!) Kupolen fick specialblåsas i Stockholm efter ritningar. Till dräkten fick ett mönster skapas (min vän hjälpte till med arm och benskydd) och hela hjälmen är av plast och metall. En extra krydda är att den kan blåsa RÖK ut höger pekfinger, precis som i filmen.
Image

Image

Image

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 08:11 09-11-2011
by Mattias S
Riktigt bra gjort! Imponerande!! :D

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 22:53 09-11-2011
by RuneBrun
:shock: Ja verkligen imponerande, ni måste filat på dem läänge. Hatten av för er. Vad fick ni för respons på stan?

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 23:22 10-11-2011
by Darth Lars
Åh jäklar, det var inte dåligt. Riktigt imponerande.

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 17:48 18-11-2011
by jingate
Tack alla. Jodå... dräkterna blev succé. Kanske kan hitta något bra tillfälle att visa upp dem i framtiden... någon mässa eller så.

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 09:24 23-11-2011
by Kinell
Kan bara hålla med ovan talare... imponerande!

Re: Hellboy, Liz Sherman & Johan Krauss...

PostPosted: 00:35 24-11-2011
by Darth Maul
Ja, det finns inte mycket annat att säga än imponerande! Var faktiskt så impad att jag var tvungen att kolla på Hellboyfilmerna igen! :) Grymt jobb ni lagt ner på de dräkterna!